Harajuku-stil på MyWearShop.com

Harajuku-stilen – eller japansk gatemote – har fått navnet sitt fra blokken med samme navn som ligger i Shibuya-distriktet i Tokyo. På 1970-tallet ble Harajuku-kvarteret et tempel for mote, rock og avantgarde. På nettsiden vår MyWearShop.com du vil finne alle nødvendige klær for å lage din Harajuku-stil.

Harajuku-stil kombinerer dusinvis av forskjellige stiler, hver mer eksentrisk enn den andre. Den dukket opp på begynnelsen av 1980-tallet i Japan og ble kjent i Vesten på 2000-tallet. dette er mer enn bare mote, det er en utfordring til de komplekse reglene i det japanske samfunnet og forpliktelsen til å slutte seg til dets rekker. Hver helg besøker hundrevis av unge mennesker motekvarteret, og forlater ukens obligatoriske uniform for fargerike og ekstravagante klær. Harajuku kombinerer mange forskjellige stiler.

Harajuku er en samlebetegnelse for mange unike japanske subkulturer, som hver har en unik kleskode og regler. Men oftest brukes dette ordet for å beskrive det lyse kawaii-stil av klær til japanske tenåringer. Siden starten har den nye klesstilen blitt det viktigste japanske motesymbolet. Hvis du tenker på japansk mote, er det første du tenker på den lyse og kreative klesstilen til Tokyo-tenåringer. Stilen kombinerer flere populære subkulturer i Japan: Sweet Lolita, Gothic Lolita, Visual Kei, Cosplay, Decor, Gyaru, Fairy Kei, Kodona og Punk Rock. Fra et kaleidoskop av subkulturer og klesstiler vokser den unike atmosfæren i det sentrale distriktet. Det første som tiltrekker seg oppmerksomhet når det kommer til denne stilen er lyse frisyrer. Rosa, gult eller blått hår komplementerer merkelige antrekk perfekt og tilsvarer vår forståelse av mote.

Gotisk Lolita-tilhengere av denne stilen kombinerer gotisk sammen med feminine og elegante klær, som ligner en porselensdukke.

Japanske punkere, inspirert av punkbevegelsen som startet i London på 70-tallet, understreker trass ved å bruke passende klær, tilbehør, sminke og piercinger.

Cosplay oppfordrer deg til å kle deg ut som din favoritt tegneseriefigur eller dataspillhelt.

Fans av Pynt stil foretrekker lyse farger, og er hengt med smykker og tilbehør fra topp til tå. De har på seg så mange kostymesmykker at du kan høre det klinge mens du går.

Kawaii fokuserer på barns lekenhet – anime-karakterer, pastellfarger, leker osv.