Ordet "indie" er en forkortelse av "uavhengig". Indie klær er valget av mennesker som avviser forbrukersamfunnets verdier og ikke ønsker det reklame pålegger, streber etter uavhengighet fra massekulturen og motsetter seg mainstream. I en slik protestposisjon kan du finne mye til felles med et ungdomsopprør. Kanskje det er derfor representanter for Indie subkultur er kalt "indie barn".

De indie-stil oppsto på 70-tallet blant engelske musikere. Det hele startet med det faktum at store innspillingsstudioer ikke ønsket å signere kontrakter med lite kjente artister som like godt kunne "skyte" eller bringe tap til selskapet. Så begynte indiemusikere å forene seg imellom og organisere sine egne små plateselskaper.

Den alternative ånden er iboende i indie musikk (hvor til og med pop eller rock lyder i art-house-registeret); De indie-stil i klær er ikke mindre alternativ og demonstrerer en fullstendig fornektelse av alle reglene.

Som navnet tilsier, er indiestilen i enhver gren av livet preget av fornektelse av alt som er status og dyrt.

Indie-barn er mennesker som ikke eldes i ånden, hvis livsstil på mange måter ligner på hippie or boho kultur, men innenfor rammen av den moderne verden. Indie er en stil som er umulig å forestille seg uten lyse og rike farger, fengende og fargerike trykk. De viktigste tegnene på Indie-stil:

  • kjærlighet til gammel teknologi, som filmkameraer, kassettopptakere og lignende ting
  • t-skjorter med trykk av favorittbandene dine eller ironiske inskripsjoner
  • luer og skjerf i alle farger og stiler
  • skinny jeans i forskjellige farger kombinert med sneakers
  • indiefilmer og indiemusikk

Indie-estetikk bruker ofte vintage ting og "rare" kombinasjoner, lyse farger og print "med ideen" smale jeans og strukket t-skjorter, rutete skjorter og "bestemor" skjerf, shabby hatter og jakker - indie-stil er mye det samme som hipster or Grunge antrekk.

Indie-stil er umulig uten et så allsidig og praktisk klesplagg som en T-skjorte. Dette kan være en T-skjorte med logoen til din favorittmusikalske gruppe, et kunstig eldet mønster, en morsom eller ironisk inskripsjon. Håndlaget arbeid blir også satt stor pris på, så du kan bevæpne deg med maling og male klærne dine.

Over en t-skjorte i kjølig vær kan du bruke en løstsittende skjorte, og hvis du er jente, lån en skjorte av kjæresten din og bildet av en indie gutt er klar.

De indie-stil utseende vil bli godt supplert med joggesko, en stor tøyveske og - som en spesiell touch - et filmkamera.