Skater stil (Også kjent som SkateCore) er en estetikk sentrert rundt skaterkultur skapt på 60- og 70-tallet, og som har utviklet seg gjennom flere tiår.

Skater Style SkateCore 1
Skater Style SkateCore 2
Skater Style SkateCore 3

 Hva er skaterstilen?

Skateboarding blomstret først på 60- og 70-tallet, og med det skater stil begynte å utvikle seg. Det var imidlertid ikke før på 90-tallet at skøytesport forvandlet seg fra en nisjesport til et globalt fenomen. Det var da den utbredte adopsjonen av skatekulturen og -moten fant sted. Praktisk og komfortabel skater stil handlet om løse og funksjonelle klær som var passende for sporten og ga en viss beskyttelse. Dens estetikk var uformell og bekymringsløs med en anti-etablering touch. I dag er utseendet på trend igjen med store designere, merkevarer og influencere som omfavner skater stil.

De skate stil har nylig blitt moteriktig på grunn av populariseringen av gatekulturen. Street wear er en trend som har berørt alle. Enten det er joggesko eller en caps i hverdagsklær, bruker mange bekvemmeligheten av skateklær i hverdagslivet.

Skater Style SkateCore 4
Skater Style SkateCore 5
Skater Style SkateCore 6

Hvordan kler skatere seg?

De skatere selv følger ikke moten for mye, siden skaterstilen snarere bare er en nødvendighet for bekvemmelighet i daglig kjøring på brettet. Det inkluderer: joggesko, bukser, hettegenser eller genser, caps eller lue, ryggsekk eller midjeveske.

 • Joggesko må ha flat såle – dette bidrar til å kontrollere brettet mer under føttene, og et spesielt mønster på sålen gir bedre grep på brettets overflate med sko.
 • Bukser skal bare være komfortable (ikke begrense bevegelsen). Det er også visse trender i dette: hvis de for 20 år siden kjørte hovedsakelig i baggy bukser, for 10 år siden i trange jeans, for 5 år siden profesjonelle skatere kunne sees i joggebukser, nå kjører stort sett alle i vide bukser med oppsving.
 • Hettegensere eller gensere er ikke spesielt forskjellig fra vanlige masseproduserte varer. Vanligvis, jo mer lakonisk, jo bedre. Rolige toner, materialer av høy kvalitet.
 • Skatere caps og caps er et hyppig element i skateres antrekk
Skater Style SkateCore 7
Skater Style SkateCore 8
Skater Style SkateCore 9

Skatere generelt kan bruke baggy bukser eller lange ermer under korte ermer for å dekke eventuell polstring de har på seg (knebeskyttere, albuebeskyttere) og for å beskytte utsatt hud. Imidlertid kan de også sees iført shorts og tank topper.

 • Baggy/cargo bukser
 • Løse jeans (rette ben, mamma osv.)
 • Flatbunnede sko
 • Baggy skjorter
 • Lagdelte lange ermer og overdimensjonerte skjorter

Litt Skater jenter har en tendens til å bruke mørke farger som brunt, grønt, svart og andre farger. Selvfølgelig, a skater jente bør gjerne bruke hvilke farger og antrekk de vil ha.

Skater Style SkateCore 10
Skater Style SkateCore 11
Skater Style SkateCore 12

Myk skaterjente

Myk skaterjente tar skater- og Soft girl-elementer og gjør dem til én estetikk. Den inneholder mer feminine silhuetter og lysere farger i stedet for de tradisjonelle dempede fargene. Mer søte temaer er ofte forbundet med denne stilen, inkludert visuelle elementer som lyse klistremerker og søte-feminine karakterer. Dette kan også inkludere mer naturlig utseende.

Skater Style SkateCore 13
Skater Style SkateCore 14
Skater Style SkateCore 15

Skater jente mote

 • Skater og tennisskjørt
 • Jeans shorts
 • Løse jeans
 • Tank topper eller t-skjorter
 • Beskjær topper
 • Høye sokker
 • Søte ryggsekker/romseposer
 • Converse
 • Beskyttelsesutstyr
 • Søte klistremerker

Tilbehør

Skate stil handler kanskje mer om funksjon enn mote, men det betyr ikke at du ikke kan rocke noen flotte tilbehør. For en ikonisk skate utseende, sørg for å plukke opp en klassisk lommebokkjede. Disse kjedene ble designet for å holde lommebøker sikre under ollies og 360s, men arbeidet også for å forsterke en opprørsk stil. I dag har de sett en liten gjenoppblomstring, men de har absolutt selvtillit for å klare seg. For noe lettere å ha på, prøv å plukke opp et par tubesokker sammen med en ryggsekk og logohette. Eller, virkelig omfavn 90-tallet med en bøttehatt og ryggveske som bæres uformelt over brystet.

Skater Style SkateCore 16
Skater Style SkateCore 17
Skater Style SkateCore 18

Oppsummering: Hvordan få skaterstilen

 • Velg løse stiler som er komfortable og praktiske.
 • Rock grafiske T-skjorter og hettegensere på toppen.
 • Ned under bunnen, bruk cargo- eller chinobukser eller shorts.
 • Hold fottøyet ditt klassisk med tradisjonelle skatesko som Vans eller Converse.
 • Legg til tilbehør som tubesokker, en logohette og en ryggsekk.
Skater Style SkateCore 19
Skater Style SkateCore 20
Skater Style SkateCore 21