Harajuku er en betegnelse for mange unike japanske subkulturer, som hver har en unik kleskode og regler.

Stilen kombinerer flere populære subkulturer i Japan på en gang: Søte Lolita, Gotisk Lolita, Visual Kei, Cosplay, Dekor, Gyaru, Fairy Kei, Kodona og Punk rock.

Fans av Harajuku-stil utmerker seg ved sitt mot og inspirasjon når de lager sine Harajuku utsikter.

Harajuku estetisk stil er i stand til å kombinere det inkongruente. For eksempel ved å blande skoleuniformer med elementer av klær i Gothic or Punk stil. Det er ofte mulig å se hvordan helt upassende farger og mønstre kombineres i ett bilde ved første øyekast. Hovedformålet med stilen er å formidle et individuelt gjennomtenkt bilde.

Ulike bilder av Harajuku-stil kan reflektere flere retninger samtidig. Altså bildet av Gotisk Lolita består av elegante klær og Gothic tingene. Resultatet skal være live Viktoriansk dukke.

Det er også det søte Lolita stil, der den Rokokkostil er mer synlig. Den er basert på et barns bilde, eventyrfigurer, fantasier. Her kan du oftest finne en kjole i lyse farger med en overflod av volanger, sløyfer og annet søtt tilbehør.

De Punk retning i stil med Harajuku kan vise hvordan du kan kombinere mørke ting med pene frisyrer og et lite antall lyse farger og uttrykksfulle utskrifter. Du kan se bukser, hettegensere, joggesko på dem, som viser åpenbart opprør.

Delikat rosa kombinert med lette jeans ser veldig søtt ut. Og hvis du legger til flere striper og en morsom veske her, så viser bildet seg å være bare karamellsøtt Kawaii-stil.

Tokyo gatemote er fortsatt en av de mest interessante. Og selvfølgelig er det umulig å ikke huske de nye vestlige ungdomssubkulturene inspirert av stilen til kawaii og harajuku: Ejente og Myk jente. Den japanske ungdomssubkulturen har inspirert millioner av jevnaldrende rundt om i verden som fortsetter å eksperimentere med gatemote.