Harajuku stil på MyWearShop.com

Harajuku-stilen – eller japanskt gatmode – har fått sitt namn från kvarteret med samma namn som ligger i Shibuya-distriktet i Tokyo. På 1970-talet blev Harajuku-kvarteret ett tempel för mode, rock och avantgarde. På vår hemsida MyWearShop.com du hittar alla nödvändiga kläder för att skapa din Harajuku-stil.

Harajuku stil kombinerar dussintals olika stilar, var och en mer excentrisk än den andra. Den dök upp i början av 1980-talet i Japan och blev känd i väst på 2000-talet. detta är mer än bara mode, det är en utmaning mot det japanska samhällets komplexa regler och skyldigheten att ansluta sig till dess led. Varje helg besöker hundratals unga människor modekvarteret och överger veckans obligatoriska uniform för färgglada och extravaganta kläder. Harajuku kombinerar många olika stilar.

Harajuku är en samlingsbeteckning för många unika japanska subkulturer, som var och en har en unik klädkod och regler. Men oftast används detta ord för att beskriva det ljusa kawaii stil av japanska tonåringars kläder. Sedan starten har den nya klädstilen blivit den främsta japanska modesymbolen. Om du tänker på japanskt mode är det första som kommer att tänka på den ljusa och kreativa klädstilen hos Tokyo-tonåringar. Stilen kombinerar flera populära subkulturer i Japan: Sweet Lolita, Gothic Lolita, Visual Kei, Cosplay, Decor, Gyaru, Fairy Kei, Kodona och Punk Rock. Från ett kalejdoskop av subkulturer och klädstilar växer den unika atmosfären i det centrala distriktet. Det första som väcker uppmärksamhet när det kommer till denna stil är ljusa frisyrer. Rosa, gult eller blått hår kompletterar perfekt konstiga outfits och motsvarar vår förståelse av mode.

Gothic Lolita-anhängare av denna stil kombinerar gotisk med feminina och eleganta kläder, som liknar en porslinsdocka.

Japanska punkare, inspirerad av punkrörelsen som började i London på 70-talet, betonar trots genom att bära lämpliga kläder, accessoarer, smink och piercingar.

cosplay uppmuntrar dig att klä ut dig som din favoritseriefigur eller datorspelshjälte.

Fans av dekorera stil föredrar ljusa färger, och hängs med smycken och accessoarer från topp till tå. De har så mycket smycken på sig att du kan höra det klinga när du går.

Söt fokuserar på barns lekfullhet – animekaraktärer, pastellfärger, leksaker osv.