Ordet "indie” är en förkortning av ”oberoende”. Indie kläder är valet av människor som förkastar konsumtionssamhällets värderingar och inte vill ha det som reklam kräver, strävar efter oberoende från masskulturen och opponerar sig mot mainstream. I en sådan protestposition kan du hitta mycket gemensamt med ett tonårsupplopp. Kanske är det därför som företrädare för Indie subkultur kallas "indie barn".

Du har nu möjlighet indie stil uppstod på 70-talet bland engelska musiker. Allt började med att stora inspelningsstudior inte ville skriva kontrakt med föga kända artister som lika gärna kunde "skjuta" eller ge företaget förluster. Sedan började indiemusiker att förenas sinsemellan och organisera sina egna små skivbolag.

Den alternativa andan är inneboende i indie musik (där till och med pop eller rock låter i konsthusregistret); De indiestil i kläder är inte mindre alternativ och visar ett fullständigt förnekande av alla regler.

Som namnet antyder kännetecknas indiestilen i alla grenar av livet av förnekandet av allt som är status och dyrt.

Indie barn är människor som inte åldras till sin själ, vars livsstil på många sätt liknar den hippien or boho kultur, men inom ramen för den moderna världen. Indie är en stil som är omöjlig att föreställa sig utan ljusa och rika färger, catchy och färgglada tryck. De viktigaste tecknen på indiestil:

  • kärlek till gammal teknik, som filmkameror, kassettbandspelare och liknande saker
  • t-shirts med tryck av dina favoritband eller ironiska inskriptioner
  • mössor och halsdukar i alla färger och stilar
  • skinny jeans i olika färger kombinerat med sneakers
  • indiefilmer och indiemusik

Indie estetik använder ofta vintagesaker och "konstiga" kombinationer, ljusa färger och tryck "med idén" smala jeans och sträckta t-shirts, rutiga skjortor och "mormors"-halsdukar, sjabbiga hattar och jackor-indie-stil är mycket detsamma som hipster or Grunge outfit.

Indie stil är omöjligt utan ett så mångsidigt och bekvämt klädesplagg som en T-shirt. Detta kan vara en T-shirt med logotypen för din favoritmusikgrupp, ett artificiellt åldrat mönster, en rolig eller ironisk inskription. Handgjorda arbeten är också mycket uppskattade, så du kan beväpna dig med färger och måla dina kläder.

Över en t-shirt i kallt väder kan du bära en löst sittande skjorta, och om du är en tjej, låna en skjorta av din pojkvän och bilden av en indiebarn är redo.

Du har nu möjlighet indie-stil kommer att kompletteras väl med sneakers, en stor tygväska och - som en speciell touch - en filmkamera.