Harajuku är en term för många unika japanska subkulturer, som var och en har en unik klädkod och regler.

Stilen kombinerar flera populära subkulturer i Japan på en gång: Söta Lolita, Gothic Lolita, Visuell kei, cosplay, Decor, Gyaru, Fairy Kei, Kodona och Punk Rock.

Fans av Harajuku stil kännetecknas av sitt mod och inspiration när de skapar sina Harajuku utsikter.

Harajuku estetisk stil kan kombinera det oförenliga. Till exempel genom att blanda in skoluniformer med inslag av kläder i gotiska or Punk stil. Det går ofta att se hur helt olämpliga färger och mönster kombineras i en bild vid första anblicken. Huvudsyftet med stilen är att förmedla en individuell tankeväckande bild.

Olika bilder på Harajuku stil kan reflektera flera riktningar samtidigt. Alltså bilden av Gothic Lolita består av eleganta kläder och gotiska saker. Resultatet bör vara en live Viktoriansk docka.

Det finns också det söta Lolita stil, i vilken Rokoko stil är mer synlig. Den är baserad på ett barns bild, sagofigurer, fantasier. Här kan du oftast hitta en klänning i ljusa färger med ett överflöd av volanger, rosetter och andra söta accessoarer.

Du har nu möjlighet punk riktning i stil med Harajuku kan visa hur du kan kombinera mörka saker med snygga frisyrer och ett litet antal ljusa färger och uttrycksfulla tryck. Du kan se byxor, huvtröjor, sneakers på dem, som visar uppenbart uppror.

Delikat rosa i kombination med lätta jeans ser väldigt söt ut. Och om du lägger till fler ränder och en rolig handväska här, så visar sig bilden bara vara karamellsöt Kawaii stil.

Tokyo street fashion förblir en av de mest intressanta. Och naturligtvis är det omöjligt att inte minnas de nya västerländska ungdomssubkulturerna inspirerade av stilen kawaii och harajuku: Egirl och Mjuk tjej. Den japanska ungdomssubkulturen har inspirerat miljontals kamrater runt om i världen som fortsätter att experimentera med street fashion.